Back to the top

Sessions educatives

Les SESSIONS EDUCATIVES són un espai on els dos educadors-músics del grup ofereixen un seguit de dinàmiques per treballar diferents temes a partir de la música i el treball vivencial.

  • Sessió ESTRÀBICS: A partir de la cançó Mirada Estràbica us oferim treballar el tema de la diversitat amb un reconeixement de les pròpies característiques i qualitats i una serie de dinàmiques per saber apreciar les de l’altre, en una sessió on el grup millorarà la cohesió i l’estima a la diferència. Acabaran escrivint els seus versos de la cançó i gravant la seva “MIRADA ESTRÀBICA”. Rebran el tema editat al cap d’uns dies.

“ESTRÀBICS” sessió per treballar la diversitat, dirigit a tota la primària i la secundària. Ens adaptem a cada grup d’edat. L’activitat la duu a terme el Rikki (educador social) i el Jan (educador social i terapeuta gestalt).

  • Sessió RISPECT: A partir de la cançó Rispect (trap anti-bullying) es presentarà el tema de l’assetjament i com podem fer-li front. És una sessió pensada per descobrir eines, estratègies i processos interiors per poder gestionar les pròpies necessitats i poder canviar, en un procés de deconstrucció, la relació amb l’altre.

“RISPECT” sessió per treballar el bulling, els conflictes i la convivència. Ideal per escoles i entitats educatives però també per equips educatius que després ho vulguin aplicar als seus col·lectius. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

  • Sessió AQUÍ I ARA: A partir de la cançó Deshanti Mantra es treballaran els espais d’atenció, meditació i interioritat. Cantarem mantres, descobrirem la respiració i cercarem la manera d’estar presents en l’experiència de viure.

“AQUÍ I ARA” sessió per treballar l’atenció al present, els recursos per a gestionar les emocions i la vivència en l’aquí i l’ara. Tècniques de meditació, de Foucusing i PNL per a desenvolupar la consciència interior, la calma i l’atenció plena. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

  • Sessió CANÇÓ AL GUST: Els Xiula us ajudem a generar un procés participatiu a nivell micro o macro per crear una cançó que us representi o amb la qual vulgueu treballar un tema en concret. Trieu l’estil, llanceu idees, dinamitzem vivències per entrar en una catarsi creativa. També podem venir a gravar-vos perquè la cançó sigui encara més vostra.

“CREA UNA CANÇÓ” sessió per a aprendre a crear la teva cançó, la cançó de la teva entitat o empresa. També les fem per encàrrec tot i que sempre és millor el procés participatiu. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

Les diferents sessions poden mesclar-se entre elles i beure les unes de les altres; i, evidentment, s’adapten a les necessitats de cada entitat i/o grup.

Podem veure exemples?

XIULA ha creat, entre d’altres, la cançó PartyCipem per encàrrec del Departament de Promoció de la Infància. L’hem creat gràcies a les idees dels infants i adolescents de l’Escola Sagrera i d’entitats de la Xarxa dels Drets dels Infants : del CAUI Josep Pallach i del Centre Obert Ció Barjau d’Intress, de la Casa dels Xuklis d’Afanoc i d’esplais de Fundesplai. Estrenada el 20 de novembre del 2017.

A Escoles Sostenibles també hem treballat així! Ho explicàvem aquí… O si sou mandrosos… Vegeu el vídeo!

Som l’Estel! és un projecte sobre la convivència a l’Escola Estel Guinardó amb la participació de tota la comunitat educativa.

Vols saber-ne més? Contacta’ns!

    @ Xiula | info@xiula.cat | tlf: 610844827