La mirada de Xiula

Des de que vam néixer, Xiula, hem tingut entre cella i cella dedicar-nos a les persones, als nens i les nenes, i les seves famílies. Per això posem atenció als problemes i les dificultats que ens acompanyen en el dia a dia, sensibles a l’entorn i amb un cert esperit crític i atrevit, per destapar assumptes sovint molestos d’entomar. Amb aquesta mirada volem obrir possibilitats i no donar solucions.
Avui, Dia Internacional dels Drets dels Infants, reivindiquem més fort que mai que per nosaltres els nens i les nenes i els i les adolescents no són els adults del futur, són persones del present.

Ser capaços de veure la realitat

Massa sovint es parla de canviar l’educació, tot el que refereix a la canalla, què podrien fer millor o pitjor, etc. I tot això no deixa de ser una projecció del que els adults no fem bé. Per aquest motiu, massa sovint, ho posem en els petits per a treure’ns el problema de sobre, esperant que quan siguin grans, siguin ells qui canviïn el món.

Quantes vegades els hi exigim coses que nosaltres no complim? Quantes vegades els hi desitgem coses que nosaltres no ens permetem?

7D0ED9B7-900F-4D1C-974D-D1ED3B45FC8F

Dia Internacional dels Drets dels Infants

20 de Novembre. Dia Internacional dels Drets dels Infants. Uns drets que, lluny de ser celebrats, haurien de servir per a sacsejar-nos l’ànima. Perquè actualment i segons informes internacionals:

  • Un de cada quatre infants a les regions en desenvolupament està malnodrit.
  • Més de 72 milions de nens i nenes no van a l’escola. El 54% són nenes.
  • Cada any moren al món 9 milions de nenes i nens menors de 5 anys per causes previsibles i tractables.
  • Més de 4.000 menors de cinc anys moren al dia per la falta d’aigua potable.
  • Al món hi ha més de 15 milions d’orfes per la SIDA.
  • Hi ha més de 2 milions de nens embolicats en xarxes de prostitució infantil.
  • Més de 215 milions de nens passen la seva infància treballant.
  • El 26,4% dels catalans menors de 16 anys es troba en risc de pobresa, un percentatge 8,8 punts superior al que es va registrar l’any 2008

I aquests son problemes dels adults. De com els adults ens relacionem, de com vivim la vida que vivim i del nostre grau de consciència.

El nostre gra de sorra

Tant de bo cada 20 de Novembre ens serveixi per connectar amb les dificultats que com a adults tenim per estar més desperts, més conscients i més compromesos amb el món. Tan de bo puguem posar el nostre gra de sorra perquè el món estigui una mica més a prop de ser un lloc on els infants siguin feliços amb tots els seus drets. Nosaltres ho farem cantant.

Blog

One reply to “Dia Internacional dels Drets dels Infants”

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.