Back to the top

Sessions educatives

Les SESSIONS EDUCATIVES són un espai on els dos educadors-músics del grup ofereixen un seguit de dinàmiques per treballar diferents temes a partir de la música i el treball vivencial.

 

ESTRÀBICS

A partir de la cançó Mirada Estràbica us oferim treballar el tema de la diversitat amb un reconeixement de les pròpies característiques i qualitats i una serie de dinàmiques per saber apreciar les de l’altre, en una sessió on el grup millorarà la cohesió i l’estima a la diferència. Acabaran escrivint els seus versos de la cançó i gravant la seva “MIRADA ESTRÀBICA”. Rebran el tema editat al cap d’uns dies.
ESTRÀBICS és una sessió per treballar la diversitat, dirigida a partir de 5è de primària i tota la secundària. Ens adaptem a cada grup d’edat. L’activitat la duu a terme el Rikki (educador social) i el Jan (educador social i terapeuta gestalt).

RISPECT

A partir de la cançó Rispect (trap anti-bullying) es presentarà el tema de l’assetjament i com podem fer-li front. És una sessió pensada per descobrir eines, estratègies i processos interiors per poder gestionar les pròpies necessitats i poder canviar, en un procés de deconstrucció, la relació amb l’altre.
RISPECT és una sessió dirigida a partir de 5è de primària i a tota la secundària per treballar el bulling, els conflictes i la convivència. Ideal per escoles i entitats educatives però també per equips educatius que després ho vulguin aplicar als seus col·lectius. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

CREA UNA CANÇÓ

Els Xiula us ajudem a generar un procés participatiu a nivell micro o macro per crear una cançó que us representi o amb la qual vulgueu treballar un tema en concret. Trieu l’estil, llanceu idees, dinamitzem vivències per entrar en una catarsi creativa. També podem venir a gravar-vos perquè la cançó sigui encara més vostra.
CREA UNA CANÇÓ és una sessió per a aprendre a crear la teva cançó, la cançó de la teva entitat o empresa. També les fem per encàrrec tot i que sempre és millor el procés participatiu. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

  • Sessió ESTRÀBICS: A partir de la cançó Mirada Estràbica us oferim treballar el tema de la diversitat amb un reconeixement de les pròpies característiques i qualitats i una serie de dinàmiques per saber apreciar les de l’altre, en una sessió on el grup millorarà la cohesió i l’estima a la diferència. Acabaran escrivint els seus versos de la cançó i gravant la seva “MIRADA ESTRÀBICA”. Rebran el tema editat al cap d’uns dies.

“ESTRÀBICS” sessió per treballar la diversitat, dirigit a tota la primària i la secundària. Ens adaptem a cada grup d’edat. L’activitat la duu a terme el Rikki (educador social) i el Jan (educador social i terapeuta gestalt).

  • Sessió RISPECT: A partir de la cançó Rispect (trap anti-bullying) es presentarà el tema de l’assetjament i com podem fer-li front. És una sessió pensada per descobrir eines, estratègies i processos interiors per poder gestionar les pròpies necessitats i poder canviar, en un procés de deconstrucció, la relació amb l’altre.

“RISPECT” sessió per treballar el bulling, els conflictes i la convivència. Ideal per escoles i entitats educatives però també per equips educatius que després ho vulguin aplicar als seus col·lectius. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

  • Sessió CANÇÓ AL GUST: Els Xiula us ajudem a generar un procés participatiu a nivell micro o macro per crear una cançó que us representi o amb la qual vulgueu treballar un tema en concret. Trieu l’estil, llanceu idees, dinamitzem vivències per entrar en una catarsi creativa. També podem venir a gravar-vos perquè la cançó sigui encara més vostra.

“CREA UNA CANÇÓ” sessió per a aprendre a crear la teva cançó, la cançó de la teva entitat o empresa. També les fem per encàrrec tot i que sempre és millor el procés participatiu. Sessió de la mà de dos educadors socials i músics i Terapeuta Gestalt amb una llarga trajectòria en el camp educatiu, comunitari i social.

Les diferents sessions poden mesclar-se entre elles i beure les unes de les altres; i, evidentment, s’adapten a les necessitats de cada entitat i/o grup.

Podem veure exemples?

XIULA ha creat, entre d’altres, la cançó PartyCipem per encàrrec del Departament de Promoció de la Infància. L’hem creat gràcies a les idees dels infants i adolescents de l’Escola Sagrera i d’entitats de la Xarxa dels Drets dels Infants : del CAUI Josep Pallach i del Centre Obert Ció Barjau d’Intress, de la Casa dels Xuklis d’Afanoc i d’esplais de Fundesplai. Estrenada el 20 de novembre del 2017.

A Escoles Sostenibles també hem treballat així! Ho explicàvem aquí… O si sou mandrosos… Vegeu el vídeo!

Som l’Estel! és un projecte sobre la convivència a l’Escola Estel Guinardó amb la participació de tota la comunitat educativa.

Per inscriure-us als tallers Rispect o Mirada Estràbica, envieu-nos les vostres dades a través d’aquest formulari!
Per la resta de tallers podeu contactar amb nosaltres aquí.


    En cas de no encaixar la data sol·licitada en el calendari ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de buscar una nova data disponible.

    @ Xiula | info@xiula.cat | tlf: 610844827